Vybíráme montážní pěnu pro snadnou aplikaci

9.5. 2022

Vybíráme montážní pěnu pro snadnou aplikaci

Víte, jaký je rozdíl mezi polyuretanovou pěnou, montážní pěnou, PU pěnou a PUR pěnou? Každý dobrý stavebník i montážník už jistě tuší, že jde o různé pojmenování pro speciální stavební hmotu, bez které by se při práci jen těžko obešel. Dnes vám přinášíme zajímavé tipy na montážní pěny, které překvapí nejen cenou, ale také svým všestranným využitím. 

Jaký je rozdíl mezi jednosložkovou a dvousložkovou montážní pěnou?

Montážní pěna je jednosložková nebo dvousložková hmota v plechové dóze, jejíž obsah je hnán stlačeným plynem. Zatímco u jednosložkové hmoty dochází k vytvrzení pomocí kontaktu se vzdušnou vlhkostí, u dvousložkové musí dojít k reakci obou látek. Montážní pěna je zdravotně nezávadná, snadno přetíratelná a odolá i vůči všelijakým chemikáliím. Vyznačuje se skvělými tepelně-izolačními i akustickými vlastnostmi, lepícími schopnostmi, životností i přilnavostí a pevností. Bez dalších úprav však neodolá UV záření. 

Celoroční montážní pěna Green line

Den Braven je špičkovým výrobcem montážních pěn pro jakékoliv použití. Jeho jednosložková, polotvrdá montážní a konstrukční pěna je toho důkazem. Pěna na bázi polyuretanu vytvrzuje reakcí kapalné směsi se vzduchem s rozšířenou možností použití při nízkých teplotách pod 0 °C až do -10 °C! Kvalita pěny při teplotách nad až do +25 °C je nezměněna. Nižší teplota má vliv na dobu vytvrzení a vydatnost. Výborná přilnavost na beton, omítku, zdivo, dřevo, polystyren a další povrchy. 

Den Braven pistolová celoroční montážní pěna Green line je nyní v akci se slevou 47 %!

Pistolová montážní pěna Green line

Další montážní pěna od Den Braven, která vyniká přesnou a úspornou aplikací pomocí aplikační pistole. Je vhodná pro montáž dveřních zárubní a okenních rámů, vyplňování dutin, montážních prostorů mezi panely, zděnými příčkami, stropem a podlahou i do průchodů elektrického vedení. Montážní pěna Den Braven nabídne výbornou tepelnou izolaci půdních prostor nebo koupelnových van. Je vhodná i pro zvukové izolace. 

Den Braven pistolová montážní pěna Green line je nyní v akci se slevou 40 %!

Speciální montážní pěna Green line

Montážní pěna od Den Braven, která je určena pro speciální montáže. Využijete ji v místech, kde je nutná minimální expanze a vyšší hustota vytvrzující se pěny. Jde například o obložkové zárubně, parapetní desky, schodišťové podstupnice, prahy a další. Dále je vhodná pro výplň dřevěných obkladů stěn nebo k izolaci a zateplování střešních konstrukcí. Speciální montážní pěnu lze použít pro běžné vyplňování spár při montáži okenních rámů a dveřních zárubní nebo pro izolaci koupelnových van a vaniček sprchových koutů. 

Den Braven speciální nízkoexpanzní pěna Green line je nyní v akci se slevou 37 %