Zavlažování Gardena - to nejlepší pro vaši zahradu

14.6. 2021

Gardena - Pro pohodlné zavlažování

Letní měsíce sebou přináší i významnější péči o vaši zahradu. Aby vám zahrádka jen kvetla a dělala radost, je potřeba ji opakovaně zalévat. K tomu potřebujete také kvalitní nářadí, se kterým vám půjde zavlažování od ruky. 

Navijáky na hadici

Velmi dobrým pomocníkem je nástěnný box, ve kterém je navinuta hadice. Tu pak můžete snadno natáhnout po celé zahradě a stejně tak i navinout zpět. Dnešní nástěnné boxy navíjí hadici sami po mírném zatáhnutí do protipohybu, takže vy se můžete soustředit jen na svou zahrádku. Většina je zároveň vybavena ochranu před mrazem. 

Vybírat můžete z celé řady nástěnných boxů, které se liší délkou hadice i další výbavou. Pro velké zahrady doporučujeme nástěnný box Gardena RollUp XL s délkou hadice 35 metrů. Menším zahradám dobře poslouží nástěnný box Gardena RollUp S s hadicí dlouhou 15 metrů. 

Maximální volnost pohybu ale zaručí box s kovovým hrotem Gardena RollUp M, který umístíte kamkoliv na zahradu. Není třeba jej přivrtávat na zeď, stačí zapíchnout do země a můžete zalévat. 

Stavmi.cz radí: Vždy sáhněte po navijáku, který nabízí o něco delší hadici, než potřebujete. Delší hadice nabídne komfort a pohodlí při zalévání. 

Prohlédněte si naši celou nabídku zahradních navijáků na hadici.

Zahradní hadice

Když hadice praskne, je to problém. Hadice od Gardeny vynijaký svým unikátním profilem, který dobře klouže při navíjení a zároveň nabídne zvýšenou odolnost proti poškození. Hadice Gardena jsou také odolné vůči tlaku, a to díky textilii se spirálovými oky. Hadice tak nevytváří uzly, které jsou nejčastější příčinou prasknutí hadice. 

Hadice se liší svým průměrem a délkou. Na Stamvi.cz najdete kromě velkého výběru hadic také hadicové spony pro rychlé upínání hadic. 

Prohlédněte si naši celou nabídku hadic a jejich doplňků.

Pistole na hadici

Čistící postřikovač nebo sprcha je posledním dílkem do funkčního zavlažovacího systému vaší zahrady. Plně nastavitelný průtok umožňuje flexibilně přizpůsobit proud vody tak, aby vaše květina dostala přesně tolik vody, kolik potřebuje. 

Výhodou jakékoliv Gardena pistole je ergonomická rukojeť, která padne do ruky každému. To umožňuje optimální pohodlí i při manipulaci. Většinu pistolí navíc můžete zaaretovat, což oceníte při dlouhodobém zavlažování. 

Prohlédněte si celou naši nabídku pistolí na hadici

Zahrada